Mesačná chvastačka (Máj 2012)

Monday, May 28, 2012

Minulý mesiac o pár dní pozadu, a tento raz naopak o pár dní popredu, no keďže do mája už žiadne knihy nepribudnú, zajtra sa na internet s veľmi vysokou pravdepodobnosťou už nedostanem a v stredu odlietam do Nemecka (iba na týždeň, ale i tak juhúúú), tak som sa rozhodla to všetko sfotiť už dnes. Síce s tým foťákom neviem ani najmenej narábať, čomu zodpovedá kvalita fotiek, pokúsila som sa to trochu doupravovať na počítači, nech sa aspoň dajú rozpoznať obrysy jednotlivých kníh :D


Na blogové pomery málo, pre mňa však atypicky veľa (tipujem, že na budúci mesiac chvastačku vôbec nespravím, lebo do nej nebudem mať čo dať...) - až päť kníh. Ak mi neveríte, môžete si to spočítať na prstoch. Fire a Bitterblue som si kúpila ešte začiatkom mája, spolu krátko potom, ako bola vydaná Bitterblue - recenzie si môžete prečítať tu na Ohnivú a tu na Bitterblue.

Záhrobie - pokračovanie Záblesku (recenzia) vyšlo v slovenčine taktiež len tento mesiac, nemohla som nevyužiť šancu prečítať si ho kým mám ešte v čerstvej pamäti prvú časť. Po návrate z Nemecka (nemôžem si to odpustiť ani druhýkrát: juhúúú) by som si ho podľa plánov mala prečítať a hádam i zrecenzovať.

Ďalej, Prekliatie vlkov... hm, to mi na poličke hnije tiež niekedy od začiatku mája. Už bolo načase zaobstarať si i to, keďže už myslím vyšla tretia časť aj v slovenčine, no chcela som si dať ešte pred tým re-reading prvej časti, ktorej meno som zasa zabudla (zanovito sa mi odmieta usadiť v pamäti), no naraz som prestala chápať, prečo sa mi tak páčilo a tak som sa zasekla na prvých stranách. Ale ja si to prečítam, určite áno!

Ako išlo oko na vandrovku od Borisa Filana síce nie je YA, ale keďže som nespozorovala pravidlo, že by sa mesačná chvastačka vzťahovala len na tento žáner, tak som to odfotila tiež - hlavne preto, že sa na tú knihu obzvlášť teším :)


Už len všetko pokope... akon teraz sledujem, tak som to na seba veľmi dobre nepoukladala... vlastne zo seba ani nie som prekvapená.

Plus ešte jedna správa na záver - keď sa vrátim, mám v pláne zrecenzovať Malé klamárky od Sary Shepardovej, Beautiful Disaster od Jamie McGuire, Diabol nosí Pradu od Lauren Weisberger (len aby som to konečne dočítala...) a prepísať recenziu na jednu z najlepších YA kníh, aké som kedy čítala - Stolen od Lucy Christopher. Úplne prvá recenzia na tomto blogu. Lepšie som si vybrať ani nemohla. Hádam zo seba niečo vysmolím - v poslednej dobe zo mňa slová lezú ako z chlpatej deky. Dúfam, že oddych je všetko, čo potrebujem :D
Bis bald!

Comments

5 Comments

RSS
  1. Uži si Nemecko...:) Ja Nemecky teda neviem, takže by to bol stresujúci výlet.xD Ale hádam i tak trošinku závidím, v dobrom.:))
    A nice books.^^" Hlavne Bitterblue a Fire, chcem tiež kompletnú sériu... Ale v slovenčine, Ohnivú už totiž mám práve v sj.:P
    A MC sa určite nevzťahuje iba na YA knihy, to by som si niekde všimla.:D

    ReplyDelete
  2. Wow, hardbacky Fire a Bitterblue, to muselo stáť majland... vyzerá to výborne.

    ReplyDelete
  3. Baby super blog a krásna knižná nádielka! Dúfam, že Bitterblue už aj mňa čaká doma :)

    ReplyDelete
  4. Nemecko? :-) Teraz je asi čas výletov, ja som bola v Anglicku. Prekliate vlkov som čítala, ale nejak ma nezaujalo. Fire je dokonalá a na Bitterblue sa chystám už neviem ako dlho. :D Dúfam, že sa skoro podarí aj to.

    ReplyDelete
  5. Fire a Bitterblue... a ty obálky. :D

    ReplyDelete

once upon a time

ich meno je Norah a Coccinelle
ich revírom sú YA knihy
zabudla som, ako to ide ďalej

Categories

Archives